Επισκέψεις 2010 – 2011

 
»  Θεατρική παράσταση – Εμπορικό Κέντρο Mall
Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα με σκοπό την παρακολούθηση της εφηβικής θεατρικής παράστασης “DNA”. Το σχολείο επίσης, επισκέφθηκε και το Εμπορικό Κέντρο Mall στο Μαρούσι. Επειδή κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα του σχολείου πρέπει να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κατά την επίσκεψη του σχολείου μας στο Mall οι μαθητές έκαναν έρευνα πεδίου σχετικά με την κατανάλωση τη συγκεκριμένη περίοδο σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτήσεων στους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Σκοπός αυτής της δραστηριότητας, πέρα από την ψυχαγωγία των μαθητών στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, ήταν η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων όπως της επικοινωνίας και της αυτοπαρουσίασης, η βιωματική προσέγγιση των σύγχρονων προβλημάτων και η εκπαίδευση στην έρευνα.
Τα στοιχεία της έρευνας στους καταναλωτές επεξεργάστηκαν οι μαθήτριες Γκίνη Παρασκευή και Γκουρβέλου Νικολίτσα.
 
Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Χιονοδρομικό κέντρο Κυλλήνης – Ζήρειας
Την επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο της Κυλλήνης – Ζήρειας διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός κ. Αποστολόπουλος Νικόλαος.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Χημείας
Η Β’ και Γ’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν πειράματα Χημείας στο πλαίσιο του Διεθνούς έτους Χημείας. Την επίσκεψη διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Στεργιόπουλος Νικόλαος και κ. Σμυρνή Σοφία.
Επισκέψεις
 
»  Ιωάννινα, Μπουραζάνι – Κάστρο – Παμβώτιδα – Σπήλαιο – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων
Το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων, στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων της τριήμερης εκδρομής της Γ’ Τάξης. Το σχολείο επισκέφθηκε το Μπουραζάνι, το Κάστρο των Ιωαννίνων, τη Λίμνη Παμβώτιδα, το Σπήλαιο Ιωαννίνων και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Την επίσκεψη διοργάνωσε η εκπαιδευτικός κ. Παπαδοπούλου Μαρία.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Επίδαυρος – Πόρος
Το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Επίδαυρο και τον Πόρο στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, με σκοπό τη διδασκαλία των μαθητών του σχολείου, αλλά και τη φιλοξενία των Γερμανών μαθητών του σχολείου Heinrich Schliemann Gymnasium που επισκέφθηκαν τη χώρα μας εκείνη την περίοδο, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής ανταλλαγής μαθητών του προγράμματος Αδελφοποίησης. Για την επίτευξη των στόχων της διδακτικής επίσκεψης, τα τμήματα του σχολείου ανέλαβαν την επεξεργασία και παρουσίαση των πληροφοριών που αφορούσαν τα επιμέρους τμήματα της διαδρομής, ενώ μαθητές της θεατρικής ομάδας του σχολείου απήγγειλαν απόσπασμα από την Ιλιάδα στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις