Επισκέψεις 2017 – 2018

 
»  Ναύπλιο – Μυκήνες
Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή του Σχολείου στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του τις σχετικές εγκυκλίους περί εκδρομών και συγκεκριμένα την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 2) από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκπαιδευτικές εκδρομές με Αριθμό Φύλλου: 681 (Τεύχος Δεύτερο), αλλά και τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδρομής με πολιτιστικό, αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίησή της στις 18/05/2018.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω εκπαιδευτική εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Εσμερλής Νικόλαος, κ. Κατσικαλή Βασιλική, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Πασχάλης Αναστάσιος και κ. Τερζής Γεώργιος.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 115 μαθητές σε σύνολο 148, υπερκαλύπτοντας το 70% των μαθητών όλων των τάξεων, που απαιτούνται για την πραγματοποίησή της.
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την άφιξη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών, αναχώρηση από τις Μυκήνες με προορισμό το Ναύπλιο, επίσκεψη στο κάστρο του Παλαμηδίου, περιήγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Θεσσαλονίκη
Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Τετραήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ’ Τάξης στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας”. Ο Διευθυντής ενημέρωσε το Σύλλογο Καθηγητών σχετικά με την εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές (Αριθμός Φύλλου: 681 – 06/03/2017 Τεύχος Δεύτερο) και την Υπουργική Απόφαση με Αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 3), που επιτρέπει στους μαθητές της Γ’ Τάξης να πραγματοποιήσουν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών, (δύο (2) εργάσιμες και δύο (2) αργίες), στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος και συγκεκριμένα των μαθημάτων της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας.
Στη συνέχεια, ο Σύλλογος των Καθηγητών αφού συζήτησε τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδρομής με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αποφάσισε την πραγματοποίησή της από τις 26/04/2018 έως και τις 29/04/2018.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 39 μαθητές της Γ’ Τάξης σε σύνολο 56, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με τουριστικό λεωφορείο και οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω εκδρομή βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Μαρούδα Αθηνά και κ. Μαρούδα Αθηνά.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας και τον Τάφο του Φιλίππου, επίσκεψη στο Λευκό Πύργο και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Πέλλας, περιήγηση στην πόλη της Έδεσσας και κατά την επιστροφή επίσκεψη και περιήγηση στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Κρήτη
Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Τετραήμερη εκδρομή μαθητών της Γ’ Τάξης στην Κρήτη, στα πλαίσια Σχολικών Δραστηριοτήτων με αριθμό απόφασης πράξης: 19 – 21/11/2017 της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 9) από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές και τη συμμετοχή σε Μαθητικά Συνέδρια, με Αριθμό Φύλλου: 681 (Τεύχος Δεύτερο), αλλά και τη χρησιμότητα των παραπάνω επισκέψεων, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της επίσκεψης στις 16/03/2018.
Επίσης, ο Διευθυντής γνωστοποίησε στο Σύλλογο Καθηγητών την υπ’ αριθμ.: 19 – 21/11/2017 απόφαση της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας για την πραγματοποίηση Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα: “Θεολογία και Σύγχρονος κόσμος” με υπεύθυνη Προγράμματος Αγωγής Υγείας την κ. Δρε Μαριάννα, που επιτρέπει τη μετακίνηση στο εσωτερικό συγκεκριμένων μαθητών και μαθητριών κατά τις εργάσιμες ημέρες, το Σάββατο ή/και την Κυριακή (διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών, δύο (2) εργάσιμες και δύο (2) αργίες), για συμμετοχή τους σε Θεολογικό Μαθητικό Συνέδριο που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και διοργανώνεται από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης “Μ. Ανδρόνικος”.
Στη συνέχεια, ο Σύλλογος των Καθηγητών αφού συζήτησε τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας επίσκεψης με εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αποφάσισε την πραγματοποίηση τετραήμερης επίσκεψης των μαθητών της Γ’ Τάξης που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Κρήτη από τις 16/03/2018 έως και τις 19/03/2018.
Η μετάβαση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με μισθωμένο λεωφορείο από το Ξυλόκαστρο στον Πειραιά και με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στο Ηράκλειο Κρήτης. Η αναχώρηση από την Κρήτη κατά την επιστροφή της αποστολής, πραγματοποιήθηκε από το λιμάνι των Χανίων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω Σχολική Δραστηριότητα, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδός εκπαιδευτικός η υπεύθυνη του Προγράμματος Αγωγής Υγείας κ. Δρε Μαριάννα.
Το πρόγραμμα της εκδρομής, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε Παρακολούθηση του 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου Θεολογίας, περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου, εκκλησιασμό στα πλαίσια του Προγράμματος του Συνεδρίου, επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, το Αρκάδι και το θαλάσσιο ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Πάτρα
Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Διδακτική Επίσκεψη της Β’ Γυμνασίου στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 3) από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές με Αριθμό Φύλλου: 681 (Τεύχος Δεύτερο), αλλά και τη χρησιμότητα των παραπάνω επισκέψεων, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της επίσκεψης στις 09/03/2018.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω Σχολική Δραστηριότητα, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο κ. Τερζής Γεώργιος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Κατσικαλή Βασιλική και κ. Κλασογιάννη Ευαγγελία.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν 40 μαθητές σε σύνολο 47, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 15:45 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την άφιξη στο χώρο του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, την παρακολούθηση δύο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, αναχώρηση από την Πάτρα και άφιξη στο Αίγιο, εκπαιδευτικό περίπατο στο λιμάνι και ξενάγηση στα παλιά διατηρητέα βιομηχανικά κτήρια, στάση για φαγητό, αναχώρηση από το Αίγιο και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.
Οι μαθητές, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρακολούθησαν τα εξής Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

  • 1ο Πρόγραμμα: “Τα ορυκτά πετρώματα έχτισαν τον πολιτισμό μας.”
  • 2ο Πρόγραμμα: “Εξερευνώντας τις Ελληνικές θάλασσες.”
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου
Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Διδακτική Επίσκεψη της Α’ Γυμνασίου στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 3) από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές με Αριθμό Φύλλου: 681 (Τεύχος Δεύτερο), αλλά και τη χρησιμότητα των παραπάνω επισκέψεων, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της επίσκεψης στις 15/02/2018.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω Σχολική Δραστηριότητα, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο κ. Πασχάλης Αναστάσιος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Δαμάλα Αναστασία και κ. Κανιούρα Ουρανία.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν 43 μαθητές σε σύνολο 49, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 13:30 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την άφιξη στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο της Κορίνθου, ξενάγηση και παρακολούθηση των εκθεμάτων του Μουσείου, παραμονή στον πολυχώρο Mare West στην περιοχή της Κορίνθου και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Θησείον
Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: Εκπαιδευτική Επίσκεψη του σχολείου μας στο θέατρο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης: “Η Μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο”. Ο Σύλλογος Καθηγητών αφού έλαβε υπόψη του την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 3 Φ.Ε.Κ.: 681/06-03-2017), αλλά και τη χρησιμότητα των παραπάνω επισκέψεων, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της επίσκεψης στις 18/12/2017.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω Σχολική Δραστηριότητα, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Δαμάλα Αναστασία, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Μαρούδα Αθηνά, κ. Πασχάλης Αναστάσιος, κ. Τερζής Γεώργιος και κ. Φλασκή Αθηνά.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν 139 μαθητές σε σύνολο 156, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 16:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την άφιξη στο θέατρο Θησείον, παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης: “Η Μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο”, μετάβαση και παραμονή στο The Mall Athens στο Μαρούσι για φαγητό και ξεκούραση και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις