Αγωγή Υγείας

 
  2017 – 2018  


Αγωγή Υγείας

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Τετραήμερη εκδρομή μαθητών της Γ’ Τάξης στην Κρήτη, στα πλαίσια Σχολικών Δραστηριοτήτων με αριθμό απόφασης πράξης: 19 – 21/11/2017 της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 9) από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές και τη συμμετοχή σε Μαθητικά Συνέδρια, με Αριθμό Φύλλου: 681 (Τεύχος Δεύτερο), αλλά και τη χρησιμότητα των παραπάνω επισκέψεων, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της επίσκεψης στις 16/03/2018.
Επίσης, ο Διευθυντής γνωστοποίησε στο Σύλλογο Καθηγητών την υπ’ αριθμ.: 19 – 21/11/2017 απόφαση της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας για την πραγματοποίηση Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα: “Θεολογία και Σύγχρονος κόσμος” με υπεύθυνη Προγράμματος Αγωγής Υγείας την κ. Δρε Μαριάννα, που επιτρέπει τη μετακίνηση στο εσωτερικό συγκεκριμένων μαθητών και μαθητριών κατά τις εργάσιμες ημέρες, το Σάββατο ή/και την Κυριακή (διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών, δύο (2) εργάσιμες και δύο (2) αργίες), για συμμετοχή τους σε Θεολογικό Μαθητικό Συνέδριο που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και διοργανώνεται από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης “Μ. Ανδρόνικος”.
Στη συνέχεια, ο Σύλλογος των Καθηγητών αφού συζήτησε τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας επίσκεψης με εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αποφάσισε την πραγματοποίηση τετραήμερης επίσκεψης των μαθητών της Γ’ Τάξης που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Κρήτη από τις 16/03/2018 έως και τις 19/03/2018.
Η μετάβαση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με μισθωμένο λεωφορείο από το Ξυλόκαστρο στον Πειραιά και με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στο Ηράκλειο Κρήτης. Η αναχώρηση από την Κρήτη κατά την επιστροφή της αποστολής, πραγματοποιήθηκε από το λιμάνι των Χανίων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω Σχολική Δραστηριότητα, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδός εκπαιδευτικός η υπεύθυνη του Προγράμματος Αγωγής Υγείας κ. Δρε Μαριάννα.
Το πρόγραμμα της εκδρομής, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε Παρακολούθηση του 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου Θεολογίας, περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου, εκκλησιασμό στα πλαίσια του Προγράμματος του Συνεδρίου, επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, το Αρκάδι και το θαλάσσιο ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium.
 
Αγωγή Υγείας Αγωγή Υγείας Αγωγή Υγείας
 
  2010 – 2011  


Αγωγή Υγείας

Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποίησε το σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2010 – 2011 είχε τον τίτλο “Στηρίζομαι στα πόδια μου”. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα μετά το πέρας των μαθημάτων, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ταρνάρη Αλεξάνδρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα www.agogiygeias.gr καθώς και στο Εγχειρίδιο Αγωγής Υγείας για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Αγωγή Υγείας Αγωγή Υγείας