Επισκέψεις 2012 – 2013

 
»  Καλαμάτα
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη της Καλαμάτας στις 24/04/2013, σύμφωνα με την Πράξη 45/28-3-2013 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του τις σχετικές εγκυκλίους περί σχολικών δραστηριοτήτων, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε μια τέτοια περιοχή, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφθούν χώρο με οικολογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στη σχολική δραστηριότητα στην Καλαμάτα συμμετείχαν οι 152 από τους 170 μαθητές, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών του σχολείου που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Εσμερλή Νικόλαο, τον κ. Φωκά Γεώργιο, την κ. Πάνου Γεωργία, την κ. Κανιούρα Ουρανία, την κ. Δαμάλα Αναστασία και την κ. Μαρούδα Αθηνά. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στην παλιά και την καινούρια πόλη, στάση για φαγητό και επίσκεψη στο λιμάνι και την παραλία της Καλαμάτας.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:00 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 21:30 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Αρχαία Συκιώνα – Πελλήνη
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, το σχολείο μας πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις. Η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 16/04/2013 στο μουσείο της Αρχαίας Συκιώνας και η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 17/04/2013 στους χώρους της ορεινής Κορινθίας, όπου και υπάρχουν λείψανα της Αρχαίας Πελλήνης. Συνοδοί εκπαιδευτικοί της μετακίνησης στην Αρχαία Συκιώνα ορίστηκαν η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μαντζώρου Αθανασία και η κ. Μαρούδα Αθηνά και της μετακίνησης στους χώρους της Αρχαίας Πελλήνης ορίστηκαν η κ. Μαντζώρου Αθανασία και η κ. Κανιούρα Ουρανία. Η αναχώρηση για την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:00 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 19:30 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Νεμέα
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Νεμέα, στις 21/03/2013. Στην εκδρομή συμμετείχαν 10 μαθητές από το σχολείο μας, καθώς και 9 μαθητές του Γερμανικού σχολείου Heinrich Schliemann Gymnasium. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στο στάδιο της Νεμέας, επίσκεψη στο Μουσείο, καθώς και επίσκεψη στο οινοποιείο Σεμέλη. Συνοδοί εκπαιδευτικοί στην εκδρομή ορίστηκαν η κ. Κατσικαλή Βασιλική και η κ. Χαρέλλη Φιλίτσα. Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 13:45 το μεσημέρι στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Όρος Ζήρεια
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, αφού έλαβε υπόψη την υπ. αριθμ. 11/19-9-2012 Πράξη του, αντί του προγραμματισμένου περιπάτου του Φεβρουαρίου, αποφάσισε τη μετάβαση του σχολείου με λεωφορείο στο όρος Ζήρεια. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 06/02/2013 και οι δηλώσεις των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδρομή βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Αντωνόπουλου Ιωάννη. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης και συνοδοί καθηγητές όλοι οι καθηγητές που είχαν μάθημα στο σχολείο την ημέρα αυτή. Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο σχολείο προγραμματίστηκε για τις 13:50 το μεσημέρι.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις