Επίσκεψη στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχουν. Περιηγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων και η επίσκεψη μας συνέπεσε με την τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Μεσολόγγι, όπου ο Νίκος Αλιάγας πήρε τη Φλόγα από το βωμό στον Κήπο των Ηρώων και πέρασε μέσα από τους δρόμους της πόλης.
Επίσης, μία ομάδα μαθητών επισκέφτηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου που στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημαρχείου. Στον επάνω όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης της πόλης και στην κεντρική αίθουσα του μουσείου μπορεί κανείς να θαυμάσει το μεγάλης αξίας έργο του Γάλλου ζωγράφου François-Émile de Lansac, «Η αυτοθυσία της μάνας» σε πρωτότυπη μορφή.
Η διπλανή αίθουσα είναι αφιερωμένη στην πόλη του Μεσολογγίου καθώς υπάρχει αντίγραφο της εικόνας «Η Έξοδος του Μεσολογγίου» του Θεόδωρου Βρυζάκη από τον Άγγελο Κασόλα, καθώς και τα όπλα του οπλαρχηγού Δημητρίου Μακρή.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την όμορφη Ναύπακτο και την Καστροπολιτεία. Το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του και το Βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του μας ενθουσίασαν.
 
Επίσκεψη στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο Επίσκεψη στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο
   
Επίσκεψη στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο