Επισκέψεις 2018 – 2019

 
»  Επίδαυρος – Πόρος
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου και αποφάσισε να πραγματοποιήσει ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Επίδαυρο και τον Πόρο. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές εγκυκλίους περί εκδρομών και συγκεκριμένα την εφημερίδα της κυβερνήσεως για τις εκδρομές (Αριθμός Φύλλου: 681/06-03-2017 τεύχος Δεύτερο και την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 Άρθρο 2), αλλά και τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδρομής με πολιτιστικό, αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αποφάσισε την πραγματοποίησή της, στις 16/05/2019.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Άλτα Βασιλική, κ. Δαμάλα Αναστασία, κ. Κανιούρα Ουρανία, κ. Μαρούδα Αθηνά και κ. Τερζής Γεώργιος.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 20:00 το βράδυ, στο χώρο του σχολείου.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 92 μαθητές (38 μαθητές της Α’ Τάξης, 38 μαθητές της Β’ Τάξης και 16 μαθητές της Γ’ Τάξης) σε σύνολο 130, υπερκαλύπτοντας το 70% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, άφιξη στον Πόρο, παραμονή στον Πόρο για φαγητό και περιήγηση στην πόλη και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Λονδίνο
Στο 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, ο Σύλλογος Καθηγητών συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Επταήμερη εκδρομή της Γ’ Τάξης στο Λονδίνο”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του:
Α) Το Άρθρο 5 (παρ. 2) της Υπουργικής Απόφασης 33120/ΓΔ4/28-02-2017 του Φ.Ε.Κ. 681/06-03-2017 περί εκδρομών – μετακινήσεων των μαθητών των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας,
Β) Τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδρομής με εκπαιδευτικό περιεχόμενο,
Γ) Την πρόσκληση του Greek Primary School of London,
αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή επτά (7) ημερών στο Λονδίνο, το χρονικό διάστημα από 08/05/2019 έως και 14/05/2019.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 30 μαθητές της Γ’ Τάξης του σχολείου μας σε σύνολο 41, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής, καθώς και τρεις (3) συνοδοί καθηγητές, οι κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος (Διευθυντής του σχολείου και αρχηγός της εκδρομής), κ. Εσμερλής Νικόλαος και κ. Πασχάλης Αναστάσιος.
Η μετακίνηση των μαθητών και των συνοδών καθηγητών πραγματοποιήθηκε οδικώς (με λεωφορείο) μέχρι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αεροπορικώς μέχρι το Λονδίνο.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω εκδρομή, έχουν παραληφθεί και φυλάσσονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, διαμονή στο ξενοδοχείο Royal National, βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης του Λονδίνου (το Tower Bridge και το London Bridge), επισκέψεις στην Πλατφόρμα 9 3/4 στο King’s Cross του Harry Potter, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Madame Tussauds, το Greenwich, την Covent Garden, τη Regent Street, την Piccadilly Circus και την China Town.
Επίσης, περιλάμβανε επισκέψεις στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Επιστημών και το Μουσείο Βικτώριας και Αλβέρτου.
Τέλος, περιλάμβανε επισκέψεις στην Οξφόρδη, τη γενέτειρα του Shakespeare και το Windsor Castle.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Ίδρυμα Ευγενίδου
Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Β’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 15/04/2019, σύμφωνα με την Πράξη: 39/03-04-2019 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του το άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 33120/ΓΔ4/06-03-2017 από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές με αριθμό φύλλου 681 (τεύχος δεύτερο), σχετικά με τις Σχολικές Δραστηριότητες, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η μετάβαση των μαθητών στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην επίσκεψη, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου. Στη εκδρομή συμμετείχαν 38 μαθητές επί συνόλου 45, που υπερκαλύπτουν το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο εκπαιδευτικός κ. Κρυελέσης Γεώργιος, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Μαρούδα Αθηνά και την κ. Προύβα Θεοδώρα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε άφιξη στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και παρακολούθησαν την ταινία “Η Ζωή στο Σύμπαν”, καθώς και στάση στον πολυχώρο The Mall Athens στο Μαρούσι για φαγητό και ξεκούραση και στη συνέχεια αναχώρηση για το Ξυλόκαστρο.
Η αναχώρηση για το Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 16:00 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του το Άρθρο 3 (παρ. 2) της Υπουργικής Απόφασης 33120/ΓΔ4 του Φ.Ε.Κ. 681/06-03-2017, αλλά και τη χρησιμότητα των παραπάνω επισκέψεων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ανωτέρω επίσκεψη, στις 01/02/2019, τη δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο τρέχον διδακτικό έτος.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω επίσκεψη βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Δαμάλα Αναστασία, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Κορδαλής Παναγιώτης, κ. Μπρίτσας Χαρίλαος και κ. Πασχάλης Αναστάσιος. Οι υπόλοιποι καθηγητές που έχουν μαθήματα τη συγκεκριμένη μέρα στο σχολείο (κ. Αθανασόπουλος Παναγιώτης, κ. Άλτα Βασιλική, κ. Εσμερλής Νικόλαος, κ. Κατσικαλή Βασιλική, κ. Κλημεντιώτη Δήμητρα, κ. Κουμπιός Αλέξανδρος, κ. Κουτσαγγέλης Μύρων, κ. Προύβα Θεοδώρα και κ. Τερζής Γεώργιος), παρέμειναν στο χώρο του σχολείου, εφόσον το σχολείο λειτούργησε με πεντάωρο πρόγραμμα.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 14:00 το μεσημέρι, πάλι στο χώρο του σχολείου.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 107 μαθητές σε σύνολο 132, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: “Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του το Άρθρο 3 (παρ. 2) της Υπουργικής Απόφασης 33120/ΓΔ4 του Φ.Ε.Κ. 681/06-03-2017, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ανωτέρω επίσκεψη, στις 19/12/2018.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω επίσκεψη βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Άλτα Βασιλική, κ. Δαμάλα Αναστασία, κ. Κατσικαλή Βασιλική, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Μαρούδα Αθηνά και κ. Πασχάλης Αναστάσιος.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 18:30 το βράδυ, στο χώρο του σχολείου.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 126 μαθητές σε σύνολο 136, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ξενάγηση και παρακολούθηση των εκθεμάτων του Μουσείου, παραμονή σε πολυχώρο του Αμαρουσίου για φαγητό και ξεκούραση και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις