Επισκέψεις 2013 – 2014

 
»  Τρίκαλα Κορινθίας
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Αντωνόπουλου Ιωάννη, με θέμα “Μονοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας”. Ο Σύλλογος αποφάσισε την πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας των μαθητών που συμμετέχουν στη Γερμανική αποστολή, στα πλαίσια της αδελφοποίησης με το Heinrich Schliemann Gymnasium της F?rth. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 10/04/2014, με οκτώ (8) Έλληνες και επτά (7) Γερμανούς συμμετέχοντες μαθητές. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης και με συνοδός εκπαιδευτικός η κ. Δημοπούλου Γεωργία. Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:00 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 13:00 το μεσημέρι.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Δελφοί
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, η Β’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε στις 09/04/2014 ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στους Δελφούς, σύμφωνα με την Πράξη 30/18-3-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του τις σχετικές εγκυκλίους περί σχολικών δραστηριοτήτων, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε μια τέτοια περιοχή, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφθούν χώρο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η μετάβαση των μαθητών στο χώρο των Δελφών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου. Στη σχολική δραστηριότητα στους Δελφούς συμμετείχαν επτά (7) Γερμανοί μαθητές και δύο (2) Γερμανοί καθηγητές, οι οποίοι θα παρευρίσκονται στη χώρα μας την περίοδο αυτή και συγκεκριμένα από 06/04/2014 έως 13/04/2014 στα πλαίσια των εκπαιδευτικών ανταλλαγών με το Heinrich Schliemann Gymnasium της F?rth της Γερμανίας. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Δελφών και επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην πόλη της Ναυπάκτου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Θεσσαλονίκη
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, η Γ’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε τετραήμερη εκδρομή (δύο εργάσιμες ημέρες και δύο ημέρες αργίας) εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Πράξη 26/5-2-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και ύστερα από ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων από τον Διευθυντή του σχολείου, σχετικά με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τις σχολικές εκδρομές. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 03/04/2014 έως και 06/04/2014, ύστερα από έγκριση της Δ.Δ.Ε Κορινθίας με αριθμό απόφασης 13452/13-12-2013. Η μετάβαση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο και το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε στάση στη Βεργίνα και επίσκεψη στο μουσείο και τον τάφο του Φιλίππου. Το διάστημα της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πόλη και επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης, τον Άγιο Δημήτριο, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο, τα Κάστρα και τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο περιλάμβανε στάση στα Ιωάννινα, περιήγηση στην πόλη και μια ακόμα ενδιάμεση στάση στο Αντίρριο.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Δημοπούλου Γεωργία και την κ. Μπόκολα Γεωργία.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Αττικό Πάρκο – Θέατρο “ΑΛΜΑ”
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 20/12/2013, όπου η Α’ Τάξη επισκέφθηκε το Αττικό Πάρκο και η Β’ και Γ’ Τάξη παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση “Ελένη” στο θέατρο “ΑΛΜΑ”.
Αρχηγός της εκδρομής της Α’ Τάξης στο Αττικό Πάρκο ορίστηκε ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Κλημεντιώτη Δήμητρα και τον κ. Στεργιόπουλο Νικόλαο. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στο Αττικό Πάρκο στα Σπάτα, επίσκεψη στο Εμπορικό Κέντρο Mall στο Μαρούσι και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου, με ενδιάμεση στάση μιας (1) ώρας στα Μέγαρα για φαγητό.
Αρχηγός της εκδρομής της Β’ και της Γ’ Τάξης στην Αθήνα ορίστηκε ο κ. Τερζής Γεώργιος, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Δημοπούλου Γεωργία, την κ. Μαρούδα Αθηνά και την κ. Μπόκολα Γεωργία. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στην Αθήνα στο θέατρο “ΑΛΜΑ” όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την τραγωδία “Ελένη”, περίπατο στον Εθνικό Κήπο, φαγητό στο Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, ξενάγηση στην παλιά Αθήνα στην περιοχή της Πλάκας και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις