Σύλλογος Γονέων – Δραστηριότητες 2010 – 2011


  Οκτώβριος 2010  


Σύλλογος Γονέων Εκλογές και ανάδειξη νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, το οποίο συγκροτείται σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Σιγάλα Ειρήνη
Αντιπρόεδρος Μαυραντζάς Κωνσταντίνος
Γραμματέας Κουρούμαλη Γεωργία
Ταμίας Κακοκέφαλος Αθανάσιος
Μέλος Αδαλάκη – Κόρκα Αλεξάνδρα
Αναπληρωματικά Μέλη
Θεοφανόπουλος Δημήτριος
Καλαχάνη Αγγελική
  Νοέμβριος 2010  


Εργαστήρι Μαγειρικής Εργαστήρι Μαγειρικής
Στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στα πλαίσια του Εργαστηρίου Μαγειρικής με διάφορα θέματα, με σκοπό την ενημέρωση μέσω της βιωματικής μάθησης σε θέματα που αφορούν την παρασκευή φαγητών και γλυκών.
  Δεκέμβριος 2010  


Εργαστήρι Δημιουργίας Εργαστήρι Δημιουργίας
Οι μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και της καθηγήτριας κ. Παπαδοπούλου Μαρίας, έφτιαξαν το Εργαστήρι Δημιουργίας με σκοπό την παρουσίαση των κατασκευών τους σε σχολικό bazaar που διοργανώθηκε τα Xριστούγεννα στο χώρο του σχολείου.


Ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού Εκδήλωση για την ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού
Διοργανώθηκε χορός στο κέντρο “Ξένος”, με σκοπό την προσφορά μέρους των εσόδων στο Χαμόγελο του Παιδιού, ως φόρο τιμής για την ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών.
  Ιανουάριος 2011  


Κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων Κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων
Στο θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων, με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης του Ξυλοκάστρου και προσκεκλημένων του αθλητή και συγγραφέα κ. Νικολάου Μιχαλόπουλου και του μουσικού κ. Νικολάου Μπράβου.
  Φεβρουάριος 2011  


Κατασκευή Θερμοκηπίου Κατασκευή Θερμοκηπίου
Στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές σε συνεργασία με τους κ. Κραββαρίτη Πέτρο και κ. Κούκα Χρήστο, κατασκεύασαν ένα πραγματικό θερμοκήπιο, με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου στο “Βραβείο Αειφόρου Σχολείου”, αλλά και με απώτερο σκοπό την επαφή των μαθητών με τη φύση και τη χειρωνακτική εργασία.
  Μάρτιος 2011  


Μαθήματα χορού Μαθήματα Χορού
Στο χώρο του σχολείου διοργανώθηκαν μαθήματα χορού και δημιουργήθηκαν τρία ομαδικά τμήματα χορού Latin για γονείς και μαθητές.
  Ιούνιος 2011  


Γιορτάζουμε τη Μουσική Γιορτάζουμε τη Μουσική
Την 21η Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα εορτασμού της μουσικής, ο Σύλλογος Γονέων διοργάνωσε την 1η Γιορτή για τη Μουσική στο ανοιχτό θέατρο του Ξυλοκάστρου “Βασίλης Γεωργιάδης”, με τη συμμετοχή τοπικών χορωδιών, μεμονωμένων καλλιτεχνών, μαθητών του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, καθώς και με την πρώτη επίσημη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης.