Επισκέψεις 2014 – 2015

 
»  Πόρος
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κορδαλή Παναγιώτη και αποφάσισε να πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στον Πόρο, στις 30/04/2015. Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Εσμερλής Νικόλαος, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Κλημεντιώτη Δήμητρα, κ. Μπόκολα Γεωργία, κ. Στεργιόπουλος Νικόλαος και κ. Συρίγου Ανδρονίκη.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 20:00 το βράδυ, στο χώρο του σχολείου.
Στην εκδρομή θα συμμετάσχουν 130 μαθητές σε σύνολο 157, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη του Πόρου, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και κατά την επιστροφή, ενδιάμεση στάση στην Επίδαυρο.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Θεσσαλονίκη
Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κορδαλή Παναγιώτη με θέμα: “Τετραήμερη εκδρομή της Γ’ Τάξης στη Θεσσαλονίκη”. Η εκδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την Πράξη Απόφασης: 12590β/31-10-2014 της Διεύθυνσης Δ.Ε. Κορινθίας. Ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε το Σύλλογο σχετικά με τις διαταγές: 107632/Γ7/02-10-2013, 15170/Γ7/11-02-2014 και Γ2/48321/28-11-1990, την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετικά με τις σχολικές εκδρομές (Αριθμός Φύλλου: 2769/02-12-2011, τεύχος Δεύτερο) και του Νόμου περί σχολικών εκδρομών (129287/Γ2/10-11-2011, Άρθρο 3) και γνωστοποίησε στο Σύλλογο την Απόφαση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Κορινθίας με Αριθμό Πρωτοκόλλου: 12590β/31-10-2014 για την πραγματοποίηση της Σχολικής Δραστηριότητας με θέμα: “Η Ιστορία της Θεσσαλονίκης”, που επιτρέπει στους μαθητές της Γ’ Τάξης επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (δύο εργάσιμες ημέρες και δύο αργίες).
Στην εκδρομή συμμετείχαν 42 μαθητές σε σύνολο 55, ήτοι το 70% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών που επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στη Σχολική Δραστηριότητα βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 26/03/2015 έως και 29/03/2015 και αρχηγός της ορίστηκε η κ. Συρίγου Ανδρονίκη, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Εσμερλή Νικόλαο και τον κ. Τερζή Γεώργιο.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στη Βεργίνα και τον Τάφο του Φιλίππου, περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως το Λευκό Πύργο, το ιστορικό κέντρο της πόλης, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και τη Ροτόντα, επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Κατά την επιστροφή, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Βρέλλη και στην πόλη της Αμφιλοχίας.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε την 26/03/2015 στις 07:00 το πρωί από το χώρο του σχολείου και η επιστροφή προγραμματίστηκε για την 29/03/2015 στις 22:00 το βράδυ πάλι στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Ζήρεια
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κορδαλή Παναγιώτη και αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρωινή εκδρομή στο όρος Ζήρεια, αντί του σχολικού περιπάτου του Μαρτίου, στις 04/03/2015.
Η μετάβαση των μαθητών στην περιοχή του οροπεδίου της Ζήρειας πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο και συμμετείχαν 160 μαθητές. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης και συνοδοί εκπαιδευτικοί, όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που έχουν μάθημα αποκλειστικά στο σχολείο μας την ημέρα αυτή.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 13:50 το μεσημέρι στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Πλανητάριο
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, η Β’ και η Γ’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Πλανητάριο στις 11/12/2014, σύμφωνα με την Πράξη 20/20-11-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του το άρθρο 2 του Φ.Ε.Κ. 2769/2001 αριθμ. 129287/Γ2 σχετικά με τις σχολικές δραστηριότητες, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης στην περιοχή αυτή. Η μετάβαση των μαθητών στο Πλανητάριο πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Κορδαλή Παναγιώτη. Στη εκδρομή συμμετείχαν 49 μαθητές της Β’ Τάξης επί συνόλου 53 και 45 μαθητές της Γ’ Τάξης επί συνόλου 56, που υπερκαλύπτουν το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο εκπαιδευτικός κ. Τερζής Γεώργιος, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Εσμερλή Νικόλαο, την κ. Μπόκολα Γεωργία, την κ. Συρίγου Ανδρονίκη και την κ. Χριστοδούλου Γεωργία. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στο Φάληρο και επίσκεψη στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, στα εκθέματα του θωρηκτού Αβέρωφ και της Αθηναϊκής Τριήρους. Στη συνέχεια, αναχώρηση από το Φάληρο και άφιξη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο), όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και παρακολούθησαν την ταινία “Το μυστήριο της Ζωής”. Στη συνέχεια, ακολούθησε περίπατος και ξενάγηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αναχώρηση από το Παναθηναϊκό Στάδιο και άφιξη στον πολυχώρο The Mall Athens στο Μαρούσι για φαγητό και ξεκούραση και στη συνέχεια αναχώρηση για το Ξυλόκαστρο.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Αττικό Πάρκο
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, η Α’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Αττικό Πάρκο στα Σπάτα, σύμφωνα με την Πράξη 20/20-11-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του το άρθρο 2 του Φ.Ε.Κ. 2769/2001 αριθμ. 129287/Γ2 σχετικά με τις σχολικές δραστηριότητες, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης στην περιοχή αυτή. Η μετάβαση των μαθητών στο Αττικό Πάρκο πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Κορδαλή Παναγιώτη. Στη εκδρομή συμμετείχαν 47 μαθητές της Α’ Τάξης επί συνόλου 49, που υπερκαλύπτουν το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο εκπαιδευτικός κ. Πασχάλης Αναστάσιος, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Αθανασόπουλο Παναγιώτη και την κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε παραμονή και ξενάγηση στο Αττικό Πάρκο στα Σπάτα, επίσκεψη στον πολυχώρο McArthur Glen Athens για φαγητό και ξεκούραση και αναχώρηση για το Ξυλόκαστρο με ενδιάμεση στάση μιας (1) ώρας στα Μέγαρα.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις
 
»  Χριστουγεννιάτικο Χωριό – Βέλο Κορινθίας
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κορδαλή Παναγιώτη και αποφάσισε να πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Βέλο Κορινθίας, στις 27/11/2014. Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο και οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Αθανασόπουλος Παναγιώτης, κ. Δαμάλα Αναστασία, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Κουμπιός Αλέξανδρος, κ. Κουτσαγγέλης Μύρων, κ. Μαρούδα Αθηνά, κ. Μπόκολα Γεωργία, κ. Πετρόπουλος Παναγιώτης, κ. Συρίγου Ανδρονίκη, κ. Τερζής Γεώργιος και κ. Χριστοδούλου Γεωργία. Οι εκπαιδευτικοί κ. Εσμερλής Νικόλαος, κ. Μπρίτσας Χαρίλαος και κ. Σμυρνή Σοφία παρέμειναν στο σχολείο για γραφική εργασία.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:00 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 13:30 το μεσημέρι.
Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις Επισκέψεις