Επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 οι μαθητές της Α’ Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκε το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής στο Μοσχάτο και απόλαυσαν την παρουσίαση του κ. Γιώργου Τσεκούρα.
Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2008 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από το χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς.
Με περισσότερους από 280 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 5.400 άλλα αντικείμενα από τον χώρο της Πληροφορικής, η συλλογή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Ελλάδα, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν.
 
Επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής Επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής
   
Επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής Επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής