Επίσκεψη στον Πόρο και το Ναύπλιο

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου και αποφάσισε να πραγματοποιήσει ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου στον Πόρο και το Ναύπλιο. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές εγκυκλίους περί εκδρομών και συγκεκριμένα την εφημερίδα της κυβερνήσεως για τις εκδρομές (Αριθμός Φύλλου: 681/06-03-2017 τεύχος Δεύτερο και την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 Άρθρο 2), αλλά και τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδρομής με πολιτιστικό, αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αποφάσισε την πραγματοποίησή της, στις 11/05/2022.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με τουριστικά λεωφορεία, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω ημερήσια εκδρομή βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Κατσικαλή Βασιλική, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Κλασογιάννη Ευαγγελία, κ. Μπέκου Φωτεινή, κ. Πασχάλης Αναστάσιος, κ. Τερζής Γεώργιος, κ. Φλασκή Αθηνά και κ. Χαντζή Βησσαρία.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 21:30 το βράδυ, στο χώρο του σχολείου.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 150 μαθητές σε σύνολο 158, υπερκαλύπτοντας το 70% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στον Πόρο, περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τον παραδοσιακό οικισμό και το Ναό του Αγίου Γεωργίου (αγιογραφίες Κ. Παρθένη), παραμονή στον Πόρο για φαγητό και περίπατο, αναχώρηση από τον Πόρο και άφιξη στο Ναύπλιο, παραμονή στο Ναύπλιο για περίπατο στην πόλη και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου.