Επίσκεψη στη Νεμέα

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου και αποφάσισε να πραγματοποιήσει διδακτική επίσκεψη για τους μαθητές της Α’ Τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 33120/ΓΔ4/06-03-2017 από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές με αριθμό φύλλου 681 (τεύχος Δεύτερο), καθώς και τη χρησιμότητα της παραπάνω επίσκεψης, αποφάσισε την πραγματοποίησή της στις 28/11/2019. Στην εκδρομή συμμετείχαν 52 μαθητές της Α’ Τάξης επί συνόλου 65 μαθητών, υπερκαλύπτοντας το 70% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω εκδρομή βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε η εκπαιδευτικός κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Άλτα Βασιλική, κ. Δαμάλα Αναστασία και κ. Προύβα Θεοδώρα.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 16:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, ξενάγηση και παρακολούθηση των εκθεμάτων του Μουσείου, αναχώρηση για την Κόρινθο και παραμονή σε πολυχώρο της περιοχής για ξεκούραση και φαγητό και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου.