Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου και αποφάσισε να πραγματοποιήσει διδακτική επίσκεψη για τους μαθητές της Γ’ Τάξης στη Βουλή των Ελλήνων. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 33120/ΓΔ4/06-03-2017 από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές με αριθμό φύλλου 681 (τεύχος Δεύτερο), καθώς και τη χρησιμότητα της παραπάνω επίσκεψης, αποφάσισε την πραγματοποίησή της στις 17/10/2019. Στην εκδρομή συμμετείχαν 46 μαθητές της Γ’ Τάξης επί συνόλου 46 μαθητών.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω εκδρομή βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε η εκπαιδευτικός κ. Κλημεντιώτη Δήμητρα και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα και κ. Μπέκου Φωτεινή.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 18:30 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στάση για ξεκούραση και φαγητό, ξενάγηση στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου.