Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Β’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 15/04/2019, σύμφωνα με την Πράξη: 39/03-04-2019 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του το άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 33120/ΓΔ4/06-03-2017 από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές με αριθμό φύλλου 681 (τεύχος δεύτερο), σχετικά με τις Σχολικές Δραστηριότητες, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η μετάβαση των μαθητών στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην επίσκεψη, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου. Στη εκδρομή συμμετείχαν 38 μαθητές επί συνόλου 45, που υπερκαλύπτουν το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο εκπαιδευτικός κ. Κρυελέσης Γεώργιος, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Μαρούδα Αθηνά και την κ. Προύβα Θεοδώρα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε άφιξη στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και παρακολούθησαν την ταινία “Η Ζωή στο Σύμπαν”, καθώς και στάση στον πολυχώρο The Mall Athens στο Μαρούσι για φαγητό και ξεκούραση και στη συνέχεια αναχώρηση για το Ξυλόκαστρο.
Η αναχώρηση για το Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 16:00 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.