Επίσκεψη στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: «Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή του Σχολείου στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες». Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του τις σχετικές εγκυκλίους περί εκδρομών και συγκεκριμένα την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 2) από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκπαιδευτικές εκδρομές με Αριθμό Φύλλου: 681 (Τεύχος Δεύτερο), αλλά και τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδρομής με πολιτιστικό, αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίησή της στις 18/05/2018.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω εκπαιδευτική εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μαυρόπουλος Ανδρόνικος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Εσμερλής Νικόλαος, κ. Κατσικαλή Βασιλική, κ. Κλαδούχου Κωνσταντίνα, κ. Πασχάλης Αναστάσιος και κ. Τερζής Γεώργιος.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 115 μαθητές σε σύνολο 148, υπερκαλύπτοντας το 70% των μαθητών όλων των τάξεων, που απαιτούνται για την πραγματοποίησή της.
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την άφιξη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών, αναχώρηση από τις Μυκήνες με προορισμό το Ναύπλιο, επίσκεψη στο κάστρο του Παλαμηδίου, περιήγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.