Επίσκεψη στην Πάτρα

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μαυρόπουλου Ανδρόνικου με θέμα: «Διδακτική Επίσκεψη της Β’ Γυμνασίου στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών». Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 3) από τη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές με Αριθμό Φύλλου: 681 (Τεύχος Δεύτερο), αλλά και τη χρησιμότητα των παραπάνω επισκέψεων, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της επίσκεψης στις 09/03/2018.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην παραπάνω Σχολική Δραστηριότητα, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο κ. Τερζής Γεώργιος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Κατσικαλή Βασιλική και κ. Κλασογιάννη Ευαγγελία.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν 40 μαθητές σε σύνολο 47, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 15:45 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την άφιξη στο χώρο του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, την παρακολούθηση δύο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, αναχώρηση από την Πάτρα και άφιξη στο Αίγιο, εκπαιδευτικό περίπατο στο λιμάνι και ξενάγηση στα παλιά διατηρητέα βιομηχανικά κτήρια, στάση για φαγητό, αναχώρηση από το Αίγιο και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.
Οι μαθητές, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρακολούθησαν τα εξής Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

  • 1ο Πρόγραμμα: «Τα ορυκτά πετρώματα έχτισαν τον πολιτισμό μας.»
  • 2ο Πρόγραμμα: «Εξερευνώντας τις Ελληνικές θάλασσες.»