Επίσκεψη στο Ναύπλιο

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κορδαλή Παναγιώτη με θέμα: “Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο”. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του τις σχετικές εγκυκλίους περί εκδρομών και συγκεκριμένα την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις εκδρομές (Αριθμός Φύλλου: 681/06-03-2017 Τεύχος Δεύτερο) και την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 33120/ΓΔ4/06-03-2017 (άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές – μετακινήσεις των μαθητών των Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός χώρας που επιτρέπει τη μετακίνηση συγκεκριμένων μαθητών στο εσωτερικό κατά τις εργάσιμες ημέρες, αλλά και τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας εκδρομής σε τέτοια περιοχή, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφθούν χώρο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της ημερήσιας εκδρομής των μαθητών στο Ναύπλιο. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 16/05/2017.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Δαμάλα Αναστασία, κ. Δημοπούλου Γεωργία, κ. Εσμερλής Νικόλαος, κ. Κατσικαλή Βασιλική, κ. Πασχάλης Αναστάσιος και κ. Τερζής Γεώργιος.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 130 μαθητές σε σύνολο 160, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στο κάστρο του Παλαμηδίου, περιήγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, παρακολούθηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ξενάγηση και στάση στην πόλη του Ναυπλίου για φαγητό και ξεκούραση και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.