Επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κορδαλή Παναγιώτη με θέμα: “Ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία Κόρινθο”. Στην εκδρομή συμμετείχε ομάδα μαθητών του σχολείου μας, καθώς και η Γερμανική αποστολή που επισκέφθηκε το σχολείο μας, στα πλαίσια της αδερφοποίησης με το Heinrich Schliemann Gymnasium της πόλης F?rth της Γερμανίας. Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη του την υπ’ αριθμ.: 33120/ΓΔ4/6-3-2017 (άρθρο 9, Φ.Ε.Κ. 681/6-3-2017 τεύχος Β’) Υπουργική Απόφαση που αφορά στις εκδρομές – μετακινήσεις των μαθητών των Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός χώρας που επιτρέπει τη μετακίνηση συγκεκριμένων μαθητών στο εσωτερικό κατά τις εργάσιμες ημέρες, αλλά και τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας εκδρομής σε τέτοια περιοχή, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφθούν χώρο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της ημερήσιας εκδρομής των μαθητών στην Αρχαία Κόρινθο. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 04/04/2017.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε η εκπαιδευτικός κ. Κατσικαλή Βασιλική και συνοδός ο κ. Πασχάλης Αναστάσιος.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:15 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 15:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, ξενάγηση στην πόλη της Κορίνθου και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.