Επίσκεψη στην Αθήνα

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συνήλθε σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κορδαλή Παναγιώτη με θέμα: «Διδακτική επίσκεψη του σχολείου στο θέατρο Θησείον και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Ο Σύλλογος Καθηγητών, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές εγκυκλίους περί εκδρομών και συγκεκριμένα το Άρθρο 4 (Φ.Ε.Κ. 2769/Β/02-12-2011) της υπ’ αριθμ.: 129287/Γ2/10-11-2011 Υπουργικής Απόφασης που αφορά στις εκδρομές – μετακινήσεις των σχολείων, αλλά και τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδρομής, αποφάσισε ομόφωνα της πραγματοποίηση της ημερήσιας εκδρομής του σχολείου στην Αθήνα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2016 και συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 129287/Γ2/02-10-2011 (Άρθρο 2) που αφορά στις εκδρομές και μετακινήσεις των σχολείων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Δαμάλα Αναστασία, κ. Δημοπούλου Γεωργία, κ. Εσμερλής Νικόλαος, κ. Κατσικαλή Βασιλική και κ. Πασχάλης Αναστάσιος.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο προγραμματίστηκε για τις 16:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου. Στην εκδρομή συμμετείχαν 137 μαθητές σε σύνολο 160, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στο θέατρο Θησείον και παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα», επίσκεψη και ξενάγηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετάβαση και παραμονή στο The Mall Athens στο Μαρούσι για φαγητό και ξεκούραση και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο, στο χώρο του σχολείου.