Διαλέγω Διαδίκτυο… αλλά επιλέγω!

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, με αφορμή το 12ο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 10/02/2015 και στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» του ΥΠ.Π.Ε.Θ., διοργάνωσε στις 14/02/2015 ενημερωτική εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με θέμα: «Διαλέγω διαδίκτυο… αλλά επιλέγω!».
Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερώσει τους έφηβους και τους γονείς τους για τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του Διαδικτύου αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη και χωρίς κριτική σκέψη χρήση του. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ενημερωτικές εισηγήσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών μας θίχτηκαν τα εξής θέματα: α) Το Διαδίκτυο και οι δυνατότητες που προσφέρει, β) Οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο, γ) Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση των νέων και οδηγίες προς τους γονείς για τη σωστή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά τους, δ) Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα παιχνίδια και ε) Η προστασία του υπολογιστή από ιούς και κακόβουλα λογισμικά.
Οι Υπεύθυνοι Καθηγητές της εκδήλωσης κ. Κορδαλής Παναγιώτης (Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου), κ. Εσμερλής Νικόλαος (καθηγητής Πληροφορικής) και κ. Μπόκολα Γεωργία (φιλόλογος), ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης, κ. Μακαντάση Θεμιστοκλή για την ουσιώδη παρέμβασή του, τους δύο εισηγητές μας, τον Εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου κ. Ανδριτσάκη Δημήτριο και την Ψυχολόγο κ. Ρόζου Ευγενία για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν.
Επίσης, ευχαριστούμε το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου κ. Κοκκιόπουλο Νικόλαο για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο μας να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους διαδικτυακούς κινδύνους, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και τους φούρνους Στεργίου, Φιαμέγκου και Γόγολα που ενίσχυσαν τον μπουφέ μας με τα γλυκά που μας προσέφεραν. Τέλος, ευχαριστούμε τους μαθητές μας αλλά και τους γονείς για την ενεργό συμμετοχή τους στην εκδήλωση και την πολύτιμη βοήθεια τους.