Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Β’ και η Γ’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Πλανητάριο στις 11/12/2014, σύμφωνα με την Πράξη: 20/20-11-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του το άρθρο 2 του Φ.Ε.Κ. 2769/2001 αριθμ. 129287/Γ2 σχετικά με τις Σχολικές Δραστηριότητες, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης στην περιοχή αυτή. Η μετάβαση των μαθητών στο Πλανητάριο πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Κορδαλή Παναγιώτη. Στη εκδρομή συμμετείχαν 49 μαθητές της Β’ Τάξης επί συνόλου 53 και 45 μαθητές της Γ’ Τάξης επί συνόλου 56, που υπερκαλύπτουν το 75% των μαθητών που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο εκπαιδευτικός κ. Τερζής Γεώργιος, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Εσμερλή Νικόλαο, την κ. Μπόκολα Γεωργία, την κ. Συρίγου Ανδρονίκη και την κ. Χριστοδούλου Γεωργία. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στο Φάληρο και επίσκεψη στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, στα εκθέματα του θωρηκτού Αβέρωφ και της Αθηναϊκής Τριήρους. Στη συνέχεια, αναχώρηση από το Φάληρο και άφιξη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο), όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και παρακολούθησαν την ταινία “Το μυστήριο της Ζωής”. Στη συνέχεια, ακολούθησε περίπατος και ξενάγηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αναχώρηση από το Παναθηναϊκό Στάδιο και άφιξη στον πολυχώρο The Mall Athens στο Μαρούσι για φαγητό και ξεκούραση και στη συνέχεια αναχώρηση για το Ξυλόκαστρο.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.