Επίσκεψη στην Αθήνα

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου πραγματοποίησε συνεδρίαση με θέμα: “Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α’ Γυμνασίου στο Αττικό Πάρκο και της Β’ και Γ’ Γυμνασίου στο θέατρο ΑΛΜΑ για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης ΕΛΕΝΗ”.
Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 20/12/2013. Η μετάβαση των μαθητών στην πόλη της Αθήνας πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Αντωνόπουλου Ιωάννη. Στην εκδρομή συμμετείχαν οι 130 από τους 164 μαθητές, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών του σχολείου που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Αρχηγός της εκδρομής της Α’ Τάξης στο Αττικό Πάρκο ορίστηκε ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Κλημεντιώτη Δήμητρα και τον κ. Στεργιόπουλο Νικόλαο. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στο Αττικό Πάρκο στα Σπάτα, επίσκεψη στο Εμπορικό Κέντρο The Mall στο Μαρούσι και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου, με ενδιάμεση στάση μιας (1) ώρας στα Μέγαρα για φαγητό.
Αρχηγός της εκδρομής της Β’ και της Γ’ Τάξης στην Αθήνα ορίστηκε ο κ. Τερζής Γεώργιος, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Δημοπούλου Γεωργία, την κ. Μαρούδα Αθηνά και την κ. Μπόκολα Γεωργία. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε άφιξη στην Αθήνα στο θέατρο ΑΛΜΑ όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την τραγωδία “Ελένη”, περίπατο στον Εθνικό Κήπο, φαγητό στο Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, ξενάγηση στην Παλιά Αθήνα στην περιοχή της Πλάκας και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.