Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων και σύμφωνα με την Πράξη: 18/25-11-2013, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου αποφάσισε να εγκρίνει την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, με τα εξής θέματα:

»  Το αισθητικό δάσος Πευκιάς. Υπεύθυνη του προγράμματος ορίστηκε η εκπαιδευτικός κ. Άλτα Βασιλική. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή από 13:50 έως 15:20, για δύο (2) ώρες εβδομαδιαίως και εκτός του σχολικού ωρολογίου προγράμματος.

»  Η ιστορία της Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνοι του προγράμματος ορίστηκαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης και η εκπαιδευτικός κ. Δημοπούλου Γεωργία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από 13:50 έως 14:35, για μια (1) ώρα εβδομαδιαίως και εκτός του σχολικού ωρολογίου προγράμματος. Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές χωρίζονται σε δύο (2) τμήματα με 20 και 21 μαθητές αντίστοιχα, επί συνόλου 41 μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

»  Η ιστορία της πόλης του Ξυλοκάστρου, μέσα από τα ονόματα των οδών της, τα αξιοθέατα και τα μνημεία της. Υπεύθυνοι του προγράμματος ορίστηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Κατσικαλή Βασιλική και η κ. Μαντζώρου Αθανασία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή από 14:15 έως 15:00, για μια (1) ώρα εβδομαδιαίως και εκτός του σχολικού ωρολογίου προγράμματος. Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές χωρίζονται σε δύο (2) τμήματα με 15 και 16 μαθητές αντίστοιχα, επί συνόλου 31 μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.