Επίσκεψη στην Καλαμάτα

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Καλαμάτας στις 24/04/2013, σύμφωνα με την Πράξη: 45/28-3-2013 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του τις σχετικές εγκυκλίους περί Σχολικών Δραστηριοτήτων, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε μια τέτοια περιοχή, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφθούν χώρο με οικολογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η μετάβαση των μαθητών στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Αντωνόπουλου Ιωάννη. Στη Σχολική Δραστηριότητα στην Καλαμάτα συμμετείχαν οι 152 από τους 170 μαθητές, υπερκαλύπτοντας το 75% των μαθητών του σχολείου που απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Κορδαλής Παναγιώτης με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Εσμερλή Νικόλαο, τον κ. Φωκά Γεώργιο, την κ. Πάνου Γεωργία, την κ. Κανιούρα Ουρανία, την κ. Δαμάλα Αναστασία και την κ. Μαρούδα Αθηνά. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στην παλιά και την καινούρια πόλη, στάση για φαγητό και επίσκεψη στο λιμάνι και την παραλία της Καλαμάτας.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:00 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 21:30 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.