Επίσκεψη της Β’ Τάξης στους Δελφούς

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Β’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στους Δελφούς στις 09/04/2014, σύμφωνα με την Πράξη: 30/18-3-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, ο Σύλλογος Διδασκόντων έλαβε υπόψη του τις σχετικές εγκυκλίους περί Σχολικών Δραστηριοτήτων, αλλά και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε μια τέτοια περιοχή, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφθούν χώρο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η μετάβαση των μαθητών στο χώρο των Δελφών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών με τις οποίες ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, κ. Αντωνόπουλου Ιωάννη. Στη Σχολική Δραστηριότητα στους Δελφούς συμμετείχαν 7 Γερμανοί μαθητές και 2 Γερμανοί καθηγητές, οι οποίοι παρευρίσκονται στη χώρα μας την περίοδο αυτή και συγκεκριμένα από 06/04/2014 έως 13/04/2014 στα πλαίσια των εκπαιδευτικών ανταλλαγών με το Γερμανικό σχολείο Heinrich Schliemann Gymnasium της F?rth. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Δελφών και επιστροφή στο Ξυλόκαστρο με ενδιάμεση στάση στην πόλη της Ναυπάκτου.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Στεργιόπουλο Νικόλαο και τον κ. Τερζή Γεώργιο. Συνοδός εκπαιδευτικός της Γερμανικής αποστολής στους Δελφούς ορίστηκε η κ. Κατσικαλή Βασιλική.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 08:00 το πρωί και η επιστροφή προγραμματίστηκε για τις 19:30 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.