Τετραήμερη εκδρομή της Γ’ Τάξης στη Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Γ’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε τετραήμερη εκδρομή (δύο εργάσιμες ημέρες και δύο ημέρες αργίας) εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Πράξη: 26/5-2-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και ύστερα από ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων από τον Διευθυντή του σχολείου, σχετικά με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τις σχολικές εκδρομές. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 03/04/2014 έως και 06/04/2014, ύστερα από έγκριση της Δ.Δ.Ε Κορινθίας με αριθμό απόφασης: 13452/13-12-2013. Η μετάβαση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο και το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε στάση στη Βεργίνα και επίσκεψη στο μουσείο και τον τάφο του Φιλίππου. Το διάστημα της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πόλη και επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης, τον Άγιο Δημήτριο, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο, τα Κάστρα και τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο περιλάμβανε στάση στα Ιωάννινα, περιήγηση στην πόλη και μια ακόμα ενδιάμεση στάση στο Αντίρριο.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Δημοπούλου Γεωργία και την κ. Μπόκολα Γεωργία.
Η αναχώρηση για την εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το χώρο του σχολείου στις 03/04/2014 και ώρα 08:00 το πρωί και η επιστροφή στο Ξυλόκαστρο στο χώρο του σχολείου προγραμματίστηκε για τις 06/04/2014 και ώρα 22:00 το βράδυ.