ΓΡΑΣΕΠ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Επίσκεψη στη φίρμα Kurz  και τρίωρη ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση. Οι ιδιοκτήτες είναι ήδη η τρίτη γενιά. Κατ’ αρχήν λειτουργούσε ως βιοτεχνία επεξεργασίας χρυσού και μετατροπής του σε λεπτά φύλλα. Σήμερα κατασκευάζει πάσης φύσεως λεπτά μεταλλικά φύλλα που χρησιμοποιούνται σε άπειρες περιπτώσεις. Από προσόψεις κινητών τηλεφώνων μέχρι στάμπες εταιριών π.χ. καλλυντικών, ποτών, τσιγάρων, ιατρικών εργαλείων και πιστωτικές κάρτες ή οικόσημα, κάρτες τηλεφώνου και τη μεταλλική ταινία που είναι τοποθετημένη στο χαρτονόμισμα του ευρώ.

Η εμβέλειά της είναι παγκόσμια, με εργοστάσια σε Αμερική και Κίνα. Είναι μια πολύ βι ώσιμη επιχείρηση.

                                                                                        

 

 

                                                                                      

 

 

 

 

Ιστοσελίδα: www.kurz.de

                                                                                     

                                                                                        e-mail: sales@kurz.de

 

 

  Απασχολεί ειδικευμένους ανθρώπους σε πολλά αντικείμενα. Υπάρχουν χημικοί μηχανικοί, χημικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι, οικονομολόγοι κλπ. Η επιχείρηση ασχολείται πολύ και με την έρευνα και έχει την αποκλειστικότητα για πολλά μηχανήματα από αυτά που χρησιμοποιεί.

     Εντύπωση  προκάλεσε η σοβαρότητα με την οποία μας αντιμετώπισαν, αφού έκαναν ολοκληρωμένη παρουσίαση που αποτελείτο από τρία μέρη και συνεχώς ήταν μαζί  μας ο ιδιοκτήτης.

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε προβολή για την ιστορία, το χαρακτήρα και τον τρόπο παρασκευής των υλικών. Το δεύτερο επίσκεψη στις μηχανές και επί τόπου εφαρμογή. Μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που κατασκεύασαν εκείνη τη στιγμή. Να σημειώσουμε ότι οι μηχανές ήταν αυτές που χρησιμοποιούν για δείγματα, για τις παραγγελίες   των πελατών τους, επειδή στην παραγωγή απαιτείται απόλυτη καθαριότητα και δεν μπορέσαμε να μπούμε.

Το τρίτο μέρος   αφορούσε στη γνωριμία μας με έναν από τους λίγους επεξεργαστές φύλλων χρυσού με το χέρι. Είναι πολύ εντυπωσιακή όλη η διαδικασία με την οποία ένα κομμάτι χρυσού καταλήγει σε λεπτότατο φύλλο, που το παίρνει ο αέρας.

 Πίσω στις δραστηριότητες