ΓΡΑΣΕΠ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

 

 

α. Κατευθύνσεις σε συνδυασμό με πεδία και σχολές. β. Δυνατότητα μεταπήδησης από μια κατεύθυνση σε άλλη

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ Γ1                                   Παρουσίαση με Power Point

 

ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

Η 4Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑ’Ι’Σ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ , ΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΥΠΟΘΕΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.

ΣΤΗΝ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ :

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ: ΟΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ: ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ , ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΧΗΜΕΙΑ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ,

ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, Η ΦΥΣΙΚΗ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ, ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.

 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ, ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ-ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ.

 

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΑΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

ΣΤΗΝ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΕΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ,ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 12 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ , ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ:

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΟΜΙΚΗΣ, ΘΕΑΤΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ

 

  ΣΤΟ 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ, ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ , ΦΥΤΙΚΗΣ-ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΙΚΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ   

 

ΕΝΩ ΣΤΟ 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ :

ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟ 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ :

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟ’Ι’ΟΝΤΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ-ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ:

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣ.

Πίσω στην παρουσίαση της Ημερίδας