Συνεντεύξεις από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της πόλης του Ξυλοκάστρου

DVD Μάρκετ

Η επιχείρηση ανήκει στον κ. Γ.Γ. και ονομάζεται Cinemania. Το αντικείμενο της επιχείρησης είναι ενοικίαση DVD-ταινιών. Ο ιδιοκτήτης είναι περίπου 35 χρονών και είναι το μόνον άτομο που εργάζεται στην επιχείρηση. Για να ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα χρειάζεται μόνο γνώση χρήσης υπολογιστή. Δεν χρειάζεται παραπάνω από μια ειδικότητα σε πλήρη απασχόληση για να λειτουργήσει σωστά η επιχείρηση και δεν υπάρχουν γυναίκες στην επιχείρηση. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ ικανοποιημένος από την εργασία του, διότι η επιχείρηση δεν είναι πολύ προσοδοφόρα και δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη του προοπτικές αναβάθμισης της επιχείρησης. Τον χειμώνα η κίνηση είναι πιο αυξημένη. Τα έσοδα-έξοδα της επιχείρησης δεν ικανοποιούν πολύ τον ιδιοκτήτη.

Συνέντευξη  
Νάντια Αντωνακάκη
Αναστασία Σκανδάλη

  

Ανθοπωλείο

  Η επιχείρηση ονομάζεται Mega Flora και ανήκει στην κ. Σ. Π. Είναι Ατομική Επιχείρηση και πουλάει λουλούδια και είδη δώρων. Η επιχείρηση δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια από το ίδιο πρόσωπο. Τα μόνα άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση είναι η ιδιοκτήτρια και τη βοηθούν οι γονείς της. Οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί με το επάγγελμα αυτό αρκεί να έχει δημιουργικότητα, φαντασία και όρεξη για δουλειά. Η επιχείρηση είναι αρκετά προσοδοφόρα. Υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης, αλλά είναι αρκετά δύσκολο. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι υπάρχει πιο αυξημένη κίνηση. Η ιδιοκτήτρια είναι ικανοποιημένη από τα έσοδα-έξοδα της επιχείρησης.

 Συνέντευξη
  Νάντια Αντωνακάκη
Αναστασία Σκανδάλη

 

Βιβλιοχαρτοπωλείο

Αυτή  η επιχείρηση ανήκει στον κ. Θ.Α. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή. Απασχολούνται 2 άτομα (ο ιδιοκτήτης και μια υπάλληλος). Αυτά τα 2 άτομα καλύπτουν όλες τις δουλειές της επιχείρησης.  Τους  αρέσει πολύ η δουλειά που κάνουν επειδή έρχονται σε επαφή με κόσμο. Η επιχείρηση είναι επικερδής και έχει προοπτικές, κυρίως, αν γίνουν και κάποιες καινοτομίες που είναι δύσκολο να υλοποιηθούν. Η πιο καλή  σαιζόν είναι ο Σεπτέμβρης λόγω σχολείων. Ο ιδιοκτήτης είναι ευχαριστημένος από τα έσοδα-έξοδα της επιχείρησης. Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 35 χρόνια.
Σχετικά με ελέγχους, γίνονται κάποιοι  από την εφορία, το ΙΚΑ και από την επιθεώρηση εργασίας.

Τη συνέντευξη πήραν:
  Αλίσια Γρηγορίου
  Βασίλης Θεοδωρόπουλος
Αντιγόνη Σκιαδά

Στην αρχή της σελίδας

 

Γραφείο Τελετών

  Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι ο κος Γ.Ρ. και είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε πριν από 22 χρόνια και μόνο ένα άτομο απασχολείται στην επιχείρηση εκτός της οικογένειας, ο οδηγός της νεκροφόρας. Η μόνη γυναίκα στην επιχείρηση είναι η σύζυγος του ιδιοκτήτη. Είναι δύσκολη δουλειά αλλά μπορεί κανείς να την συνηθίσει. Βέβαια κάποιοι έχουν προκατειλημμένες ιδέες για την δουλειά αυτή. Ο κύριος Ρ. ίδρυσε ο ίδιος την επιχείρηση και ..δυστυχώς η επιχείρηση αυτή έχει μέλλον. Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει πως πολλοί δεν προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της δουλειάς αυτής και μετά από λίγο χρονικό διάστημα παραιτούνται. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που συνηθίζουν αυτό το επάγγελμα, αλλά χρειάζονται χρόνο.

Δημήτρης Καρούνης
Αναστασία Σκανδάλη

 

Δικηγορικό Γραφείο

    Το γραφείο αυτό ανήκει στον κ. Δ. Π. Τo γραφείο αυτό υπάρχει απτον Οκτώβριο του 2001, και το άνοιξε μόνος του. Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το γραφείο ήταν 1) γιατί του άρεσε και 2) για οικονομική αποκατάσταση. Για την εξασφάλιση των πόρων και των κεφαλαίων τον βοήθησε ο πατέρας του. Ο ιδιοκτήτης αυτού του γραφείου έχει κάνει  σχετικές σπουδές.
Στο οικογενειακό του περιβάλλον δεν υπήρχε κάποιος που να ασκεί το ίδιο επάγγελμα ώστε να κληρονομήσει το γραφείο. Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσει την δουλειά του είναι η εργατικότητα. Όσον αφορά στις Νέες Τεχνολογίες , τις χρησιμοποιεί αρκετά, ειδικά το Ίντερνετ πιο πολύ για να ενημερώνεται συνεχώς σε ότι έχει σχέση με την δουλειά του. Ακόμα ο κ. Π. ανήκει στον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου. Εργάζεται μόνος του και δεν απασχολεί κάποιον υπάλληλο. Τέλος το μυστικό της επιτυχίας του είναι η εργατικότητα.

 Μαρία Βαντεάνου
 Αθανασία Δεκλερή
 
Βλασία Μιχαλοπούλου

 

Είδη δώρων

 

    Η επιχείρηση αυτή ανήκει στην κ. Κ.Φ. Είναι Ατομική Επιχείρηση. Ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια και ως τώρα η ιδιοκτήτριά της είναι αρκετά ευχαριστημένη. Στην επιχείρηση αυτή δε βρίσκει απασχόληση άλλο άτομο εκτός  από αυτή. Επίσης δεν απασχολεί κανέναν άλλο επαγγελματία. Το είδος της απασχόλησης της είναι πωλήτρια των αντικειμένων που έχει το κατάστημα της. Η δουλειά της την ευχαριστεί πάρα πολύ. Επίσης η δουλεία της είναι αρκετά επικερδής. Αυτή η επιχείρηση έχει πολύ καλές προοπτικές. Ο ανταγωνισμός υπάρχει, αλλά ευτυχώς η επιχειρήσει δεν πτοείται! Οι περίοδοι στις οποίες η επιχείρηση εμφανίζει μεγαλύτερη πελατεία είναι το καλοκαίρι και στις γιορτές. Για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό οι δραστηριότητες οι οποίες κάνει  είναι οι εξής: στολισμοί με μπαλόνια σε παιδικά πάρτι, σε εκκλησίες για βαπτίσεις κ.α.
 Αθανασία Δεκλερή
Δημήτρης Καρούνης

 

Καφενείο Ψησταριά

  Αυτή η επιχείρηση ανήκει στον κ. Χ.Κ. και είναι ατομική.
Ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια. Το πρωί λειτουργούσε ως καφενείο και το βράδυ ως ψησταριά. Με την ίδια μορφή είναι μέχρι σήμερα. Είναι η πιο παλιά επιχείρηση στο είδος της.
Ο ιδιοκτήτης ασχολήθηκε με τέτοιου είδους επιχείρηση επειδή δούλευε σε τέτοια δουλειά από 10 χρονών, την έμαθε καλά και του άρεσε. Έτσι παρόλο ότι δεν έχει κάνει ειδικές σπουδές για να ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά, η εμπειρία τον έχει διδάξει πολλά με αποτέλεσμα να μην κάνει εύκολα λάθη.
Για να ανοίξει την επιχείρηση τον βοήθησε πολύ η οικογένειά του. Στην αρχή πολύ σημαντικό ρόλο για το σχεδιασμό και τη λειτουργία της επιχείρησης έπαιξαν οι γονείς του και η τότε αρραβωνιαστικιά του και κατόπιν σύζυγος.
Για αν διατηρήσει και να αναπτύξει την επιχείρησή του δουλεύει σκληρά με υπευθυνότητα, σεβασμό απέναντι στον πελάτη κλπ.
Δεν ανήκει σε κάποιον επαγγελματικό σύλλογο. Όσον αφορά  στο μέλλον τους κινδύνους που βλέπει, είναι το ίδιο το μέλλον, μιας και η εργασία αυτή απαιτεί μεγάλες αντοχές που εξαντλούνται με το πέρασμα του χρόνου.
Στην επιχείρηση απασχολούνται τέσσερα άτομα. Από αυτά οι γυναίκες είναι δυο και είναι σερβιτόρες.
Τα επαγγέλματα που απασχολεί γενικά η επιχείρηση είναι σερβιτόρος, ψήστης και βοηθός.
Το μυστικό που επί τόσα χρόνια η επιχείρησή του διατηρείται και είναι ανθηρή είναι η ποιότητα, καθαριότητα, καλή εξυπηρέτηση, άψογη συμπεριφορά, προθυμία και καλή διάθεση.
Οι εργαζόμενοι σε τέτοια εργασία ως προβλήματα έχουν το εξοντωτικό ωράριο και την πολλή κούραση.

Τη συνέντευξη πήραν:
Αναΐς Γρηγορίου
Δημήτρης Καρούνης
                                                                                          Στην αρχή της σελίδας

 

  Καφετέρια

  Η επιχείρηση αυτή ανήκει στον κ. Γ. Ζ. Είναι Ατομική Επιχείρηση.
Ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια και σταδιακά πηγαίνει προς τα πάνω. Στην επιχείρηση  την συγκεκριμένη περίοδο εργάζονται 4 άτομα αλλά υπάρχουν και περίοδοι που απασχολούνται περισσότεροι Το είδος της απασχόλησης των εργαζομένων  είναι
DJ, σερβιτόρες, καθαρίστριες, κ.α. Το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται είναι 100%. Η δουλεία αυτή αρέσει πολύ στις κοπέλες που εργάζονται εκεί, αλλά αρκετές φορές ο  ιδιοκτήτης δεν μένει ευχαριστημένος. Η επιχείρηση είναι αρκετά επικερδής και οι προοπτικές που έχει είναι πολύ καλές. Ο ανταγωνισμός που υπάρχει είναι αρκετά έντονος. Περισσότερους πελάτες θα δούμε το καλοκαίρι. Οι δραστηριότητες που μπορεί να εντάξει είναι πολλές, αλλά δεν χρειάζεται διότι έχει ήδη αρκετές
( καφέ μπαρ, ζωντανή μουσική κ.α.). Αυτό που ζητάει ο ιδιοκτήτης από τους εργαζόμενους είναι νόμιμα χαρτιά και να έχουν προϋπηρεσία.

Από τους: Δημήτρη Καρούνη, Αθανασία Δεκλερή

 

Κρεοπωλείο

  Η επιχείρηση αυτή ανήκει στους κ.κ.  Κ. Γ. Δ.. Άρχισε να λειτουργεί το 1976-77. Ο ιδιοκτήτης ίδρυσε αυτήν την επιχείρηση επειδή του άρεσε αυτή η δουλειά, δεν την κληρονόμησε από κάποιον.

Ο τρόπος που εξασφάλισε τα κεφάλαια ήταν από προσωπικές οικονομίες και συνεχίζει να την αναπτύσσει με εργασία, με ντόπια κρέατα, οικονομία, τιμιότητα, ειλικρίνεια προς τον πελάτη και αυστηρή καθαριότητα.
Οι σπουδές που απαιτούνται γι αυτή τη δουλειά είναι παρακολούθηση σε σχολές κοπής κρεάτων, διάφορα σεμινάρια και για παρακολούθηση υγιεινής κρεάτων.
Χρησιμοποιεί καινούργια μηχανήματα και μαθαίνεται ο χειρισμός και η ύπαρξή τους μέσω των σεμιναρίων. Η επιχείρηση δε διατρέχει κινδύνους, αν κανείς είναι σωστός στη δουλειά του, προσέχει τον πελάτη διατηρεί το κατάστημα και τα προϊόντα του καθαρά. Η επιχείρηση απασχολεί πωλητές και ψυκτικούς. Οι γυναίκες που εργάζονται είναι τρεις και απασχολούνται με την καθαριότητα και την πώληση. Είναι δύσκολο να δουλέψουν γυναίκες σε σφαγεία και στα βουνά με τα ζώα.
Συνολικά στην επιχείρηση απασχολούνται 8-9 άτομα.

  Τη συνέντευξη πήραν

 Αθανασία Δεκλερή
Βλασία Μιχαλοπούλου

                                                                                                                                  Στην αρχή της σελίδας

 

Μίνι Μάρκετ

 

       Η επιχείρηση ανήκει στον κ. Α. Φ.  Είναι οικογενειακή επιχείρηση. Σε αυτήν την επιχείρηση απασχολούνται άλλα δεκατρία άτομα. Το είδος των επαγγελμάτων που απασχολούνται είναι διανομείς και πωλήτριες. Το ποσοστό των γυναικών είναι το 50% και το είδος της εργασίας που επιτελούν είναι πωλήτριες. Στους υπαλλήλους αρέσει πολύ η δουλειά τους γιατί συναναστρέφονται με πολύ κόσμο καθημερινά. Η επιχείρηση είναι προσοδοφόρα και υπάρχουν θετικές προοπτικές. Αρκετά συχνά γίνονται έλεγχοι. Η πιο κερδοφόρα σεζόν είναι η καλοκαιρινή. Ο ιδιοκτήτης  απαιτεί από τους εργαζομένους του ευγένεια προς τους πελάτες και αυστηρό έλεγχο στα προϊόντα.   
Δημήτρης
Καρούνης
 Αναΐς Γρηγορίου
                                                                    

 

 

Ξενοδοχείο

 

Η επιχείρηση ανήκει στην κ. Π.Β. Το είδος της είναι οικογενειακή επιχείρηση. Στην πανσιόν απασχολούνται 4 άτομα. Αυτά είναι μια καθαρίστρια, μια ρεσεψιονίστ, η ιδιοκτήτρια και ο σύζυγος της. Το είδος της απασχόλησης είναι ένας λογιστής, μια καμαριέρα, μια ρεσεψιονίστ και στις διακοπές και τα σαββατοκύριακα, διοικητικοί υπάλληλοι και συνεργάτες: ένας υδραυλικός και ένας ηλεκτρολόγος. Το ποσοστό των γυναικών που απασχολούνται είναι 50 %. Η δουλειά των εργαζομένων είναι ευχάριστη μιας και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Υπάρχει βέβαια αρκετή κούραση μιας και πολλές φορές δουλεύουν όλο το 24ωρο. Η ιδιοκτήτρια  μας είπε ότι η επιχείρηση δεν είναι ποτέ επικερδής, γιατί τα έσοδα χρησιμοποιούνται για συνεχή επένδυση. Η πιο κερδοφόρα σαιζόν δεν είναι απαραίτητα το καλοκαίρι. Για παράδειγμα τον Αύγουστο του 2006, η πανσιόν ήταν σχεδόν άδεια, ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν γεμάτο λόγω του ότι έμεναν εργάτες για την ανέγερση ενός μεγάλου σούπερ-μάρκετ. Η ιδιοκτήτρια συμπλήρωσε πως οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την λειτουργία της επιχείρησης, αφού το κρύο προσελκύει περισσότερο κόσμο, λόγω της ορεινής περιοχής του Ξυλοκάστρου (π.χ. Τρίκαλα ), αλλά και της λειτουργικότητας της πανσιόν. Η ιδιοκτήτρια υποστήριξε πως τα έσοδα δεν επαρκούν γενικά λόγω πολλών υποχρεώσεων που έχει η επιχείρηση, όπως για παράδειγμα πληρωμή δανείου στις τράπεζες, εγκαταστάσεων όπως πυρασφάλειας, επισκευών κ.λ.π. Άλλες δυσκολίες είναι για παράδειγμα ότι γίνονται έλεγχοι για την καταλληλότητα του κτηρίου και την ασφάλειά του  κάθε 5 χρόνια και απαιτούν να ολοκληρώνονται οι εργασίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τέλος, ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων της πανσιόν είναι 41 χρόνια.

Συνέντευξη:

Βασίλης   Θεοδωρόπουλος, Αλίσια Γρηγορίου, Αντιγόνη Σκιαδά

 

Περίπτερο

Η επιχείρηση ανήκει στους  κ.κ. Σ. Σ. Το είδος της επιχείρησης είναι πωλήσεις τσιγάρων και ψιλικών. Ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια από δύο συνέταιρους τον Κ. και τον Γ. Τα πρώτα 5 χρόνια εργάζονταν οι ίδιοι αλλά στην συνέχεια ασχολήθηκαν με την διοίκηση της επιχείρησης και προσέλαβαν 2 υπαλλήλους. Κυρίως δουλεύουν δυο υπάλληλοι και ακόμα ένας όταν οι υπόλοιποι έχουν ρεπό. Το είδος της απασχόλησης τους είναι πωλήτριες και το είναι 100 % γυναίκες. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας αγαπά την δουλειά του γιατί παρόλο που δουλεύει σε μικρό χώρο συναντά πολλούς ανθρώπους και η δουλειά δεν είναι κουραστική. Αλλά αυτό που του αρέσει περισσότερο είναι η συμπεριφορά των  εργοδοτών του προς αυτόν. Η επιχείρηση έχει αρκετά κέρδη για την εποχή και την περιοχή, αφού δεν είναι σε κεντρική θέση, κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είναι, κατά τη γνώμη του, το είδος της επιχείρησης που έχει μέλλον στη σημερινή εποχή. Το καλοκαίρι η επιχείρηση έχει πολύ περσότερα κέρδη από τον χειμώνα. Συχνά γίνονται έλεγχοι για τα προϊόντα και την ποιότητα τους.

Τη συνέντευξη πήραν:
Αναστασία Σκανδάλη
Αναΐς Γρηγορίου

                                                                                                                                  Στην αρχή της σελίδας

 

 

Σούπερ Μάρκετ

 

 Αυτή η επιχείρηση ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα Super Market. Το είδος της επιχείρησης είναι AE. Αυτή η επιχείρηση έχει ιδρυθεί πριν πολλά χρόνια, αλλά η συγχώνευση με την Carrefour Marinopoulos έγινε το 2000 και ο διευθυντής της είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Στην επιχείρηση απασχολούνται 40 άτομα όλες τις εποχές. Τα είδος της απασχόλησης των εργαζομένων  είναι λογιστές και πωλήτριες. Το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται είναι το 99%. Οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι από την δουλειά τους, ο διευθυντής όμως, δεν είναι πάντα. Η επιχείρηση αυτή είναι πάρα πολύ επικερδής. Ο ανταγωνισμός δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην επιχείρηση διότι η περιοχή έχει μεν κάποια καταστήματα αλλά όχι ισχυρά. Στο κατάστημα αυτό βλέπουμε περισσότερους πελάτες το καλοκαίρι και στις γιορτές. Αυτά που ζητάει  ο ιδιοκτήτης από τους εργαζόμενους είναι: εμπιστοσύνη, σεμνότητα, σεβασμός, καθαριότητα, υπευθυνότητα.

  Αθανασία Δεκλερή
Βλασία Μιχαλοπούλου
Σοφία Ματσούκα

 

Καθαριστήριο

Η επιχείρηση αυτή ανήκει στον κ. Μ. Γ. Αυτή η επιχείρηση ιδρύθηκε πριν 27 χρόνια . Το είδος που την χαρακτηρίζει είναι οικογενειακή επιχείρηση, οι ιδιοκτήτες της είναι ικανοποιημένοι από την επιχείρηση αυτή. Υπαλλήλους δεν έχει, λόγω  του ότι είναι οικογενειακή  επιχείρηση. Η επιχείρηση αυτή είναι  αρκετά επικερδής. Οι προοπτικές που έχει είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο για το μέλλον. Ο ανταγωνισμός υπάρχει αλλά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην επιχείρηση. Μεγαλύτερη πελατεία έχει στις hi- seasons ( καλοκαίρι- χειμώνα). Τα υλικά για να καθαριστούν τα ρούχα αγοράζονται από την Γαλλία λόγω του ότι είναι πολύ ακριβά εδώ στην Ελλάδα. Αυτή η επιχείρηση είναι το μόνο στεγνοκαθαριστήριο στο Ξυλόκαστρο.

  Μαρία Βαντεάνου
     Αθανασία Δεκλερή
     Μάνθος Θεοδωρόπουλος

 

 

Σχολή Μπαλέτου

 

Η επιχείρηση ανήκει στην κ. Χ. Β. Το είδος της επιχείρησης είναι ατομική, σχολή μπαλέτου και μοντέρνου χορού. Τα άτομα που δουλεύουν στην επιχείρηση είναι από 25 έως 45 χρονών και οι μαθητές από 5 έως 18. Τα άτομα που απασχολούνται είναι τρία και όλες είναι γυναίκες που διδάσκουν χορό και κίνηση. Για να δουλέψει κάποιος στην επιχείρηση αυτή θα πρέπει να είναι διπλωματούχος μιας ανάλογης σχολής. Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης αγαπά την δουλειά της γιατί είναι συγχρόνως και χόμπι. Επίσης η επιχείρηση έχει αρκετά κέρδη ενώ δεν γίνονται έλεγχοι για την σωστή λειτουργία της σχολής. Οι εποχές με την μεγαλύτερη κίνηση είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη. Στην ερώτηση τι ζητεί η ιδιοκτήτρια από τις εργαζόμενες/ εργαζόμενους στην επιχείρησή της, απάντησε συνέπεια, ήθος και κατάρτιση.

Συνέντευξη:

Νάντια Αντωνακάκη

Αλίσια Γρηγορίου

Αναϊς Γρηγορίου

                                                                                                                              Στην αρχή της σελίδας

 

 

Φαρμακείο

  Η επιχείρηση αυτή ανήκει στην κ. Α. Κ. Το είδος της επιχείρησης που την χαρακτηρίζει είναι Ατομικό. Η επιχείρηση ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια και η ιδιοκτήτριά της είναι ευχαριστημένη. Τα άτομα τα οποία βρίσκουν απασχόληση είναι 3 σε όλες τις περιόδους. Το είδος της απασχόλησης των εργαζομένων είναι βοηθοί φαρμακοποιών, νοσηλευτές και αισθητικοί. Το ποσοστό των γυναικών που απασχολούνται είναι το 100% και ο λόγος που η ιδιοκτήτρια επιλέγει γυναίκες για συνεργάτες της είναι επειδή οι γυναίκες γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο της δουλείας τους, είναι πιο χαμογελαστές και εξυπηρετικές. Οι εργαζόμενες  είναι ευχαριστημένες  από την δουλειά τους το ίδιο και η ιδιοκτήτρια από αυτές. Η επιχείρηση είναι αρκετά επικερδής αλλά οι προοπτικές που έχει βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο. Ο ανταγωνισμός είναι αρκετά αισθητός  και αυτό είναι πρόβλημα για την επιχείρηση . Η επιχείρηση εμφανίζει μεγαλύτερη πελατεία το καλοκαίρι
( Ιούνιο Σεπτέμβριο). Αυτό που ζητάει η ιδιοκτήτρια από τις εργαζόμενες είναι η αποφυγή λαθών, καλή εξυπηρέτηση των πελατών, εμπιστοσύνη και να δίνουν το maximum της απόδοσής τους.
Αθανασία Δεκλερή
Μάνθος Θεοδωρόπουλος
Βλασία Μιχαλοπούλου

 

 

Αρτοποιείο - Ζαχαροπλαστείο

 

Η επιχείρηση ανήκει κατά το 95% στον κ. Φ.Φ. και το υπόλοιπο 5% στην κυρία Μ.Φ., τη μητέρα του. Το είδος της επιχείρησης είναι αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο. Απασχολούνται 5 άτομα εκ των οποίων 3 άτομα είναι πωλητές και οι άλλοι 2 είναι βοηθοί στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Κατά το 50 % είναι ευχαριστημένοι με την δουλειά τους. Η επιχείρηση είναι αρκετά προσοδοφόρα αλλά ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και πρέπει ο ιδιοκτήτης να πρωτοπορεί και να καινοτομεί. Η επιχείρηση έχει αρκετά έσοδα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή σαιζόν. Οι υπάλληλοι συμπεριφέροντε  στους πελάτες σαν φίλους και όχι σαν εργοδότες. Βέβαια προσπαθούμε πάντα να τους ευχαριστούμε γιατί ως γνωστό οι πελάτες έχουν πάντα δίκιο. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και ξεκίνησε από τον κύριο Β.Φ. και για φορολογικούς λόγους γράφτηκε στο όνομα της κυρίας Μ.Φ. τελικά το 95 % της επιχείρησης κατέληξε στον κύριο Φ.Φ. . Η δουλειά αυτή κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα κουραστική καθώς οι εργαζόμενοι πρέπει να ξυπνούν στις 5 το πρωί και κάποιες  σαιζόν όπως το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα μπορεί να δουλεύουν έως και 17 ώρες. Τέλος ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να καινοτομεί και να εφαρμόζει νέες ιδέες. Βοηθά καθημερινά στην πρόοδο της επιχείρησης ενώ είναι ο μόνος που εργάζεται στον τομέα της Ζαχαροπλαστικής. Προσπαθεί πάντα να κάνει τα προϊόντα του να διαφέρουν. Έχει σπουδάσει σε Αμερικάνικο κολλέγιο και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Τέλος έχει γράψει έναν τουριστικό οδηγό για την Ζήρεια.

Συνέντευξη: Ελισάβετ Νιώρα

 Πίσω στα περιεχόμενα                                                                                                               

                                                                                                                         Στην αρχή της σελίδας