ΓΡΑΣΕΠ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΛΕΡΙΑΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΟΥΣ 61

ΑΘΗΝΑ 140

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ

 

1.   Μη φοβάσαι να είσαι σταθερός/σταθερή μαζί μου. Αυτό θα με κάνει να νιώθω περισσότερη σιγουριά.

2.   Μη με παραχαϊδεύεις. Ξέρω πολύ καλά, πως δε θα πρέπει να μου δίνεις ο,τιδήποτε  σου ζητώ. Σε δοκιμάζω για να δω.

3.   Μη με κάνεις να νιώθω μικρότερος/η απ’ ό,τι είμαι. Αυτό με σπρώχνει να παριστάνω καμιά φορά το «σπουδαίο»ή τη «σπουδαία».

4.   Μη μου κάνεις παρατηρήσεις στον κόσμο, αν μπορείς, θα προσέξω περισσότερο αυτό που θα μου πεις, αν μου μιλήσεις ήρεμα μια στιγμή που θα είμαστε οι δυο μας.

5.   Μη μου δημιουργείς το συναίσθημα πως τα λάθη μου είναι αμαρτήματα. Μπερδεύονται έτσι μέσα μου όλες οι αξίες, που έχω μάθει να αναγνωρίζω.

6.   Μη με προστατεύεις από τις συνέπειες των πράξεών μου, χρειάζεται καμιά φορά να πάθω, για να μάθω.

7.   Μη δίνεις μεγάλη σημασία στις μικροαδιαθεσίες μου. Καμιά φορά δημιουργούνται ίσα - ίσα για να κερδίσω την προσοχή που ζητούσα.

8.   Μη μου κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις. Γιατί τότε θα χρειαστεί να προστατέψω τον εαυτό μου κάνοντας τον κουφό/ την κουφή.

9.   Μη μου κάνεις επιπόλαιες υποσχέσεις. Νιώθω πολύ περιφρονημένος/ περιφρονημένη όταν δεν τις κρατάς.

10.                        Μην υπερτιμάς την τιμιότητά μου. Συχνά οι απειλές σου με σπρώχνουν στην ψευτιά.

11.                        Μην πέφτεις σε αντιφάσεις. Με μπερδεύεις έτσι αφάνταστα και με κάνεις να χάνω την πίστη μου σε σένα.

12.                        Μη με αγνοείς όταν σου κάνω ερωτήσεις, γιατί θα ανακαλύψεις πως θα αρχίσω να παίρνω τις πληροφορίες μου από άλλες πηγές.

13.                        Μην προσπαθείς να με κάνεις να πιστέψω πως είσαι τέλειος /τέλεια ή αλάνθαστος/η. Είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα, όταν ανακαλύπτω πως δεν είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

14.                        Μη διανοηθείς ποτέ, πως θα πέσει η υπόληψή σου, αν μου ζητήσεις συγνώμη. Μια τίμια αναγνώριση ενός λάθους σου, μου δημιουργεί πολύ θερμά αισθήματα απέναντί σου.

15.                        Μην ξεχνάς πως μαρέσει να πειραματίζομαι. Χωρίς αυτό δεν μπορώ να ζήσω. Σε παρακαλώ παραδέξου το.

16.                        Μη ξεχνάς πόσο γρήγορα μεγαλώνω. Θα πρέπει να σου είναι δύσκολο να κρατήσεις το ίδιο βήμα με μένα, αλλά προσπάθησε, σε παρακαλώ!..

17.                        Μη ξεχνάς πως δεν θα μπορέσω να αναπτυχθώ, χωρίς πολλή κατανόηση και αγάπη. Αυτό όμως δε χρειάζεται να το πω, …έτσι δεν είναι;

Πίσω στη Συμβουλευτική