ΓΡΑΣΕΠ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

   ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

  3ο Δίκτυο Πελοποννήσου                                                                        

 

Ημερομηνία 9/3/2007

 

Θέμα: Επιλογή κεντρικής θεματικής δικτύου, ορισμός Συμβούλου δικτύου και Ειδικού Συμβουλευτικής

Σήμερα, Παρασκευή 9/3/2007, η ομάδα του 3ου Δικτύου Πελοποννήσου, αποτελούμενου από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, το 1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου και το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, συνήλθε στο Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ 2.4.1.ε. «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Εκπαιδευτικές Μονάδες» και συνεδρίασε με σκοπό να επιλέξει την κεντρική θεματική του Δικτύου, τον Σύμβουλο Δικτύου και τον Ειδικό Συμβουλευτικής.

          Παρούσες στη σύσκεψη ήταν η συντονίστρια του δικτύου καθηγήτρια – Σύμβουλος ΣΕΠ  κ. Σμυρνή Σοφία, του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, του κλάδου  ΠΕ 04-02, η οικονομική διαχειρίστρια του δικτύου, καθηγήτρια κ. Καββέτσου Φωτεινή του Γενικού Λυκείου, κλάδου ΠΕ 06  και από το Γενικό  Λύκειο η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Δρυ Ιωάννα, κλάδου ΠΕ 02 και η εκπρόσωπος των μαθητών, μαθήτρια Νίκολη Μαρία- Ειρήνη, από το 2ο Γυμνάσιο η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Τζουβάρα Αδελαΐς , κλάδου ΠΕ 04-01 και η εκπρόσωπος των μαθητών, μαθήτρια Ντερβίση Βίλμα και από το 1ο Γυμνάσιο η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Παπαδοπούλου Άννα, κλάδου ΠΕ 02 και η εκπρόσωπος των μαθητών, μαθήτρια Πασχούλη Αθηνά.

Γραμματέας στη σύσκεψη ορίζεται η μαθήτρια Πασχούλη Αθηνά.

Πρόεδρος η συντονίστρια του δικτύου κ. Σμυρνή Σοφία η οποία ζήτησε από τις εκπροσώπους των μαθητών, να αναφέρει η κάθε μια τις προτεινόμενες θεματικές του σχολείου της.    

Από τις δεδομένες προτάσεις, αποφασίζεται, ότι η κεντρική θεματική θα εμπεριέχεται στην « Αγωγή Σταδιοδρομίας»

Το θέμα της θα σχετίζεται με την εξέλιξη των νέων στον τόπο μας και θα μελετηθεί σε σχέση με κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, όπως καταγωγή, κοινωνική θέση της  οικογένειας, επάγγελμα γονέων. Για την ακρίβεια θα είναι:

« Η επαγγελματική εξέλιξη των νέων στον τόπο μας σε συσχετισμό με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσή τους» ( Μελέτη από το 1910 μέχρι σήμερα).   

Στη συνέχεια ερευνώντας και τα μητρώα Συμβούλων του Π.Ι. ορίστηκε ως Σύμβουλος Δικτύου η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Σμυρνή Σοφία και ως Ειδικός Συμβουλευτικής η Σύμβουλος κ. Σταματική Γκόγκα. ( τα ονόματα περιέχονται στα Μητρώα του Π.Ι.)

         

Ύστερα από αυτά η Προεδρεύουσα  κήρυξε το τέλος της σύσκεψης.

Για το λόγο αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται.

 

Η Πρόεδρος             Η Γραμματέας                             Οι συμμετέχουσες

 

Σοφία Σμυρνή         Πασχούλη Αθηνά                        Δρυ Ιωάννα

                                                                           Καββέτσου Φωτεινή

                                                                           Νίκολη Μαρία – Ειρήνη

                                                                           Ντερβίση Βίλμα

                                                                          Παπαδοπούλου Άννα

                                                                          Τζουβάρα Αδελαΐδα

 Πίσω στα υποδείγματα